Siirry pääsisältöön

Puolimatkasta

Takana 741 liftattua kilometriä. Enemmän tai vähemmän pitkiä pysähdyksiä Jyväskylässä, Viitasaarella, Keuruulla, Mäntässä, Vilppulassa, Äänekoskella, Saarijärvellä, Kaustisella, Kokkolassa, Vetelissä, Kyyjärvellä ja Kivijärvellä.

03.07.2012 Tiistai

Kyydillä Keuruuntien varteen ja ensimmäinen auto pysähtyi. Saksalainen mies oli kaksikymmentä vuotta sitten ihastunut suomalaiseen naiseen ja nyt hän oli viemässä tytärtään rippileirille. Keuruulla viiden minuutin odotus ja kyyti Mäntän keskustaan. Kuski oli ollut aikanaan ahkera liftari. Löysimme jäätelökioskin. Tervaa, salmiakkia ja rinkat nurmikolla. Setä, joka välttämättä tahtoi tarjota meille jäätelöt, joita emme enää jaksaneet syödä. "Pitäkää lippu korkeella, minne meettekin." Laituri, aurinko, eikä kiirettä minnekään. Illalla vanhoja ystäviä, sauna ja nuotio. Ilta oli kaunis, pitkä ja kotoisa.

04.07.2012 Keskiviikko

Aamulla valmiiseen ruokapöytään. Moottoripyörällä matkatessa maisema ei vain vilistä ohi, olen osa sitä. Ruovesi on kaunis ja maalaisromanttinen ääni minussa herää. Helvetinjärven kansallispuisto ja hyttyset. Järven vesi on viileää. Carcassonne katkeroittaa. Mutta onko avaruus munkki vai rinkeli?

05.07.2012 Torstai

Ensimmäinen kyyti Jyväskylään viidessä minuutissa. Mies oli matkalla Byggmaxiin. Hän kasvatti siperianhuskyja. Palokassa ensimmäinen ohi ajava auto oli tukkirekka, joka pysähtyi. Olimme ensimmäiset liftarit hänen viidenkymmenentuhannen ajokilometrinsä aikana. 13-tien risteyksestä karavaanaripariskunnan kyydillä Saarijärvelle. Heillä oli tandem-pyörä. Parikymmentä minuuttia ja rekalla Kaustiselle. Kymmenen minuuttia ja taas pysähtyi auto. Miehet olivat tulossa Lahdesta. Meillä ei kuulemma pitäisi olla huolta (kyytien) saamisesta. Tämä kyyti vei ovelle asti. Siiderit English Pubin terassilla, toiset Westissä. Puolen yön aikaan oli vielä lämmintä.

Kommentit