Siirry pääsisältöön

Kokko

Picture: Teresa Lennstrom

Viikko on taynna valmisteluja viikonloppua varten. On leivottava, siivottava ja koristeltava. Kotivaimoilen huivi paassa mokkapaloja leipoen ja kayn toista kertaa elamassani pedikyyrissa. Joudun puremaan hampaani yhteen vastustaakseni halua potkaista jalkojani pesevaa naista naamaan. Huh, ei minusta viela taydelliseksi vaimoksi ole. Keskiviikkoiltana loydamme itsemme jalleen jo tutuksi kayneesta yliopiston asuntolasta ja palaamme kotiin vasta neljalta aamuyolla - nelja tuntia myohassa. Torstai-iltana noudamme lentokentalta Seattlesta tanne lentaneet Teresat.


Lauantaina yksi haarii siella, toinen taalla. Suomalaiset laitetaan kaivertamaan elamansa ensimmaiset kurpitsat. Kellon lyodessa kuusi ihmisia alkaa pikkuhiljaa valua paikalle. Kokko syttyy seitsemalta. Ilta on taynna jutusteluja, uusia ja vanhoja tuttuja. Mokkapalat, browniet, muffinsit, hirvenlihapullat, vihannekset, savulohilevitteet, karamelliviinirypaleet ja muut herkut loytavat tiensa parempiin suihin. Valittaisin ihmisten luovuttaneen aivan liian aikaisin, jollen itsekin olisi vasynyt jo ennen aamukahta.

Picture: Teresa Lennstrom

Sunnuntaiaamuna heratyskello on vaiti, eika kenellakaan ole kiiretta. Teresa numero kaksi nayttaa kuvia matkoiltaan. Han on asunut kolmetoista vuotta purjeveneella ja kierrellyt ympari maailmaa miehensa kanssa. Matkakuume kutittelee taas. Etela-Amerikka lisataan listalle skootterilla Ita-Euroopassa kiertelyn seka Islantiin ja Gronlantiin matkustamisen peraan. Seuraava haaste: mista rikas ja purjehdustaitoinen mies?

Kommentit